Selv om gamle vaner kan være vonde å vende, tenker vi det er mulig bare du har god og riktig informasjon tilgjengelig. Sånn kan vi bidra til mindre søppel, og jobbe mot at flest mulig bruker alternativer for engangsplast. Abeego er et naturlig matomslag som også gjør at maten varer lenger.

Vi mottar mange spørsmål om produktene våre. Her svarer vi på noen av dem.

Kan Abeego brukes til å ta vare på sitrusfrukter?

Ja! Abeego og sitrusfrukter er svært gode venner, med mange fine minner sammen. Sitrusfrukter varer for evig pakket i Abeego. Har du Abeego liggende i kjøkkenskuffen trenger du aldri kaste en halv sitron igjen!

Det som vil skje når du pakker sitrusfrukten inn i Abeego, er at den avkuttede delen av sitronen, appelsinen eller grapefrukten, etterhvert vil miste saftigheten, og få en tørr ende. Denne nyskapte, naturlige enden blir som et nytt skall som beskytter saftigheten inne i frukten. Når du så er klar for å spise eller bruke sitrusfrukten kan du enkelt bare skjære bort en tynn skive ytterst, fjerne den tørkede delen, og voilà! Du har en perfekt sitrusfrukt, klar til å juices eller spises.

Kan sitrusfrukter ødelegge Abeego?

Nei. Syrlighet fra sitrus vil ikke kunne ødelegge, eller ta bort den naturlige beskyttelsen som Abeego matarkene dine er satt inn med. Alle typer sitrusfrukter, som appelsiner,  sitroner, lime og grapefrukt har de siste ti årene blitt pakket inn i bivoks-matark og blitt testet av Abeego. Vi vet ikke om noen tilfeller der syrligheten fra sitrusfrukt har ødelagt eller slitt bort bivoksen som matarkene er laget med.

Tips for å ta vare på sitrusfruktene dine

  • Pakk inn den avkuttede kanten på sitronen, appelsinen, lime eller grapefrukten med Abeego for å holde den fersk.
  • Pakk inn ferdig kuttet frukt og behold det saftig fram til du er klar for å spise eller bruke frukten.
  • Halve sitroner, eller annen frukt trenger ikke kastes. Ta vare på dem. Bruk Abeego.
  • En forhåndsskrellet appelsin kan bli pakket inn og tatt med som matpakkesnacks.
  • Skjær opp noen sitronskiver, pakk dem i Abeego, og ta dem med på jobb, skole osv og putt dem i vannglasset ditt.

Andre tips for å nyttiggjøre Abeego’en din

Legg den avkuttede enden av frukten ned på matarket, pakk inn, og ta bedre vare på sitrusfruketene dine.

Lagre din ferdigkuttede og innpakkede sitrusfrukt i kjøleskapet. Legg dem på øverste hylle så du ikke glemmer dem ut, men ser dem godt.

Den innpakkede sitrusfrukten kan legges med siden ned I kjøleskapet, så den avkuttede enden får puste så godt som mulig.

Sjekk kjøleskapet før du forsyner deg med en ny sitron eller lime, så du passer på å bruke gamle halvdeler og unngår å kaste mat.