Hva er Action for Ocean?

Action for Ocean er søsterorganisasjonen til Passion for Ocean og Knowledge for Ocean. Passion for Ocean arrangerer festivaler og eventer for å få flere til å elske havet og ville ta vare på det. Knowledge for Ocean har et bredt team av eksperter som brenner for å formidle kunnskap og kjærlighet til alt som rører seg under vann.

Action for Ocean er rett og slett en bevegelse som oppfordrer til å handle for å stoppe forsøplingen i havet. De jobber med forskere og eksperter for å samle og spre kunnskap om hva som er problemene, og hvordan vi best kan løse dem. Deres “Ocean Actions” får flere til å velge det som er bedre for havet, og etterspørre enda flere havvennlige produkter og tjenester.

Hva er et Action for Ocean-produkt?

Hva betyr det å være et Action for Ocean-produkt? Det betyr at dette produktet gjør det lettere for deg å kunne velge bort engangsprodukter. Det betyr også at vi i Lesstrash støtter Action for Ocean med 5kr per solgte produkt, slik at din handel blir en del av vår felles kamp for et sunt og rent hav.

Hvilke Lesstrash-produkter er Action for Ocean-produkter?

Alle våre Stojo-produkter er Action for Ocean-produkter. Det vil si at når du kjøper Stojo Pocket, Stojo Biggie, Stojo Silikonsugerør eller Stojo Bottle, doneres 5 kr fra oss til Action for Ocean.

Hva kan du gjøre for havet?

Action for Ocean har laget et sett med handlinger man kan gjøre for å hjelpe havet:

1. Digg havet
Det er få som vil ta vare på naturen hvis de ikke først lærer å elske og forstå den», sier David Attenborough så fint. Digg havet, sier vi. Ta deg et dypdykk ned i alt det fantastiske som er verdt å endre vaner for og velg deg ut akkurat din grunn.

2. Lag en erklæring
Velg deg en erklæring som viser deg selv og andre at du vil gjøre en endring for å ta vare på havet. Det kan være stort og voldsomt, eller lite og forsiktig.

3. Velg din utfordring
Det er mange steder å begynne. Begynn med EN ting du tenker du kan klare. Helst noe som er relevant for deg.

4. Gi deg selv en måned
Det trenger ikke ta deg mer enn tre-fire uker å endre en vane. Men det er også så lang tid det tar. Om du har lykkes etter en måned, er du sikkert motivert til neste utfordring?

5. Snylt på en gammel vane
Dagen er så full av ting å huske på, men noen ting går nesten helt av seg selv. Om du kan hekte din nye vane på en allerede innarbeidet rutine eller situasjon, kan det lettere bli en del av hverdagen.

6. Hei på en venn
Alt blir så veldig mye mer motiverende om du får med deg flere. Spesielt om dere kan oppmuntre hverandre underveis. Skal vi skape en bølge av handling for havet, trenger flere som snakker om hva de gjør, rundt lunsjbordet eller over middag. Og vi trenger flere som heier frem alle bidrag.