Ett av hovedmålene til LessTrash er å redusere mengden og bruken av plast i vårt daglige liv. Så hvordan kan vi da selge kluter laget av mikrofiber – som jo avgir mikroplast?

Vi er alltid på jakt etter 100% bærekraftige løsninger, men det er det ikke alltid de finnes. Da gjør vi en grundig vurdering og tar inn det mest bærekraftige alternativet, som samtidig er brukervennlig nok til at alle faktisk kommer til å bruke det.

E-cloth fjerner 99% av bakterier KUN ved bruk av vann (laboratorietestet av Silliker) og er garantert for 300 vask.

Du trenger bare vann

Vasker du hele huset med e-cloth, reduserer du behovet for tradisjonelle rengjøringsmidler med hele 80-90%. Og ikke minst, du sparer miljøet for både vaskemidler og emballasje, når alt du trenger er vann fra springen.

“The Thief Hotell på Tjuvholmen har brukt e-cloth helt siden de åpnet, og er fortsatt strålende fornøyd.”

E-cloth mister minimalt med fiber under bruk. De har over lang tid testet shedding-nivået på klutene sine, som faktisk er mindre enn ett gram på 300 vask.

Det beste hadde selvfølgelig vært om de ikke slapp noe i det hele tatt, men alt som vaskes vil slippe noe fiber. Vi anbefaler derfor at du vasker alle syntetiske stoffer i en guppyfriend vaskepose, eller installerer et godt filter på vaskemaskinen.

Les mer om vår filosofi for valg av produkter her.

I tillegg til å være miljøvennlig har E-cloth mange andre fordeler:

• E-cloth er laget av den høyeste kvaliteten mikrofiber og har vært på markedet i 25 år.

• Kvaliteten på mikrofiberkluter avgjøres av splittingen av fiber under produksjonen. Mikrofiber kluter av høyeste kvalitet som e-cloth, har en enorm overflate, og greier derfor å fjerne skitt og møkk effektivt kun med bruk av vann.

• Med E-cloth kan du vaske hele huset bortsett fra toalettskålen, kun med vann.

• Du trenger ingen vaskemidler for hverken vinduer, gulv eller speil, eller antibakterielle sprayer for kjøkkenbenken.

• Såpe lukter godt, men det er ikke nødvendig når du bruker E-cloth. Ønsker du litt lukt, kan du tilsette noen dråper essensiell olje i vannet.

• Du ødelegger ikke klutene om du bruker dem med litt grønnsåpe, men det er helt unødvendig.

• Har du noen ekstra tøffe skurejobber, eller skal pusse messing eller båt, anbefaler vi vaskesteinen Universalstein, som er et 100% naturprodukt.

Bonus: Det er så utrolig mye enklere og kjappere å vaske med e-cloth enn tradisjonelle vaskemidler!

I følge en artikkel fra Hold Norge Rent oppstår det cirka 10 000 tonn mikroplast i Norge hvert år. Av dette er kommer cirka 6 000 tonn fra bildekk og kunstgressbaner.