Ecoegg vaskeegg er et naturlig alternativ som er snillere for miljøet og huden din. EcoEgg har en prisvinnende teknologi som ble startet av grunnleggeren Rob Knight ettersom han mente at vanlige vaskeballer ikke fungerte.

Hvordan virker Ecoegg vaskeegg?

Ecoegg inneholder to typer pelleter eller mineralkuler. Den ene sorten turmalin keramiske pelleter som svekker limkreftene mellom smuss og stoff. Den andre er mineralpelleter som ioniserer oksygenmolekylene naturlig i kontakt med vann og deretter trenger inn i stoffet og løfter bort urenheter, uten å falme farger eller skade fibrene.

Etter mye testing har EcoEgg kommet frem til at disse to typene pelleter, når de brukes sammen, gir de optimale rengjøringsresultater. De ioniserte oksygenmolekylene øker også pH-verdien i vannet, og har en naturlig mykningsvirkning på klesvasken din, slik at du ikke trenger å bruke ekstra tøymykner. En vanlig vaskeball har ikke samme innhold.

Hva er i ingrediensene i EcoEgg?

Ingen av produktene fra EcoEggs sortiment inneholder sterke kjemikalier eller ammoniakk som vanlige vaskemidler inneholder.

Rengjøringspelletene er helt giftfri og inneholder ikke sterke kjemikalier, petrokjemikalier, enzymer, optiske lysemidler eller fosfater.

Egget inneholder:> 30% anioniske overflateaktive stoffer, 15-30% ikke-ioniske overflateaktive stoffer.

Vi har to alternativer, med og uten duft. Det duftfrie alternativet inneholder ingen parfyme som kan irritere følsom hud. Velger du med duft er det fortsatt skånsomt for sensitiv hud ettersom pelletene er forsiktig tilsatt essensielle oljer som er helt naturlig og gir klærne en frisk duft.

Kan Ecoegg vaskeegg brukes til håndvask?

Ja. Bare legg vaskeegget i vannet ca 20 minutter før du legger i klærne. Deretter vask som vanlig, og pass på at vann kan skylles gjennom Ecoegget.

Er Ecoegg vaskeegg produsert av miljøvennlige materialer og laget på en miljøvennlig måte?

Ja absolutt. Gummien og plasten som vaskeegget er laget av, er 100% resirkulerbart.

Er Ecoegg vaskeegg trygt å bruke for sensitiv hud, inkludert babyhud?

Ja absolutt, da det ingen harde kjemikalier involvert. Ecoegget har blitt vurdert, godkjent og anbefalt av Allergy UK, en ledende medisinske veldedighet for lider av allergi, følsomhet og intoleranse. I tillegg er National Eczema Society UK også glade for å sette navnet sitt på det luktfrie vaskeegget.

Kan Ecoegg vaskeegg brukes i alle vasketemperaturer?

Ecoegg vaskeegg vil fungere best i vasker opp til 60 grader. Det vil også fungere godt i kaldt vann. Ecoegg anbefales ikke til vasker over 60 grader da det vil redusere levetiden til rengjøringspelletene betydelig.

Vi anbefaler heller ikke vaskeegget til hurtigvask.

Kan Ecoegg vaskeegg være i maskinen gjennom hele vaskeprogrammet?

Ja, men vaskeegget bør fjernes for tørkesyklusen hvis vaskemaskinen har det. Hvis du lar Ecoegg ligge i maskinen under tørkesyklusen, vil det forkorte pelletenes levetid.

Trenger jeg å tørke Ecoegg vaskeegg mellom vasker?

Hvis du gjør flere vasker etter hverandre, trenger du ikke tørke vaskeegget mellom vaskene. Derimot når du er ferdig med dagens klesvask, bør du ta ut egget fra maskinen og la det lufttørke til neste gang du skal bruke det.

Hvordan vet jeg når jeg skal fylle på Ecoegg vaskeegget mitt?

Hold et øye med de hvite mineralpelletene i vaskeegget. Når disse har oppløst seg til omtrent halvparten av sin opprinnelige størrelse, kan du fylle på med nye hvite pelleter. Du bør også overvåke rengjøringsevnen til vaskeeget, om den reduseres er det også tid for å fylle på med nye pelleter. De svarte pelletene trenger du ikke fylle på, kun de hvite.

Mitt Ecoegg / vaskemaskinen / klærne lukter merkelig?

Når du har brukt konvensjonelt vaskepulver en stund, kan rester fra disse, bygge seg opp i rør og sprekker i vaskemaskinen. Hvis selve maskinen ikke blir rengjort, kan disse oppsamlingen føre til dårlig lukt.

Vanlig vaskemiddel maskerer denne lukten. Når du bytter til bruk av Ecoegg vaskeegg, er det ingen sterk duft for å maskere disse vonde luktene og det kan bli mer merkbart. I dette tilfellet bør du rense vaskemaskinen din (som er en god “detox” for maskinen uansett).

Du kan bruke detox tabletter som vi har tilgjengelig i vår nettbutikk eller prøv et gammelt triks med å vaske en vask (uten klær) med eddik. Dette vil rense maskinen din og fjerne oppsamling av smuss og rester i rørene.

Er det greit å bruke Ecoegg vaskeegg til delikate klær?

Ja, men vi foreslår at du alltid bruker en vaskepose for å beskytte mer delikate klær og bruk ull/silke innstilling på maskinen din.

Hvor lenge varer Ecoegget?

Det kommer an på hvilket vaskeegg du kjøper, vi selger det som varer 210 vask, det utgjør ca. 1 år for den gjennomsnittlige familien (basert på 4 eller 5 vasker per uke). Det finnes også Ecoegg som varer færre vask, men det er mer lønnsomt jo flere vask pr egg. Merk: Antall vasker avhenger av flere faktorer, feks hardhet på vannet, størrelsen på vasken og lengden på syklusen.

Hvorfor blir klærne statiske når jeg vasker med Ecoegget mitt?

Det kan være lurt å separere klærne etter fibertype før du vasker. Vasking av naturlige og syntetiske fibre i samme vask kan gjøre klærne statisk.  Tøymykner kan også hjelpe for å hindre at klærne blir statisk i vasken.

Hvorfor fungerer ikke Ecoegget mitt så godt som jeg forventet?

Det er noen steg du kan ta for å sikre at du får det beste ut av ditt Ecoegg vaskeegg:

  • Pass på at du ikke overbelaster maskinen din. Ecoegget trenger plass til å bevege seg rundt i maskinen
  • Pass på at vaskemaskinen ikke er innstilt på å bruke den minste mengden med vann
  • Mens Ecoegg vaskeegg fungerer godt på de fleste flekker, akkurat som med vanlig vaskemiddel, kan det være en og annen flekk som krever ekstra hjelp. Her kan du bruke en flekkfjerner på flekken før vask. Dette påvirker ikke rengjøringsevnen til vaskeegget på noen måte.

Det er viktig å huske at Ecoegg vaskeegg ikke inneholder noen sterke kjemikalier og kan derfor ikke sammenlignes med “vanlige” vaskemidler som kan inneholde giftige kjemikalier og blekemidler. Ecoegg vaskeegg er et naturlig alternativ som er snillere for miljøet, huden din og lommeboken.