Gjengen bak LessTrash

Hei!

Vi er en gjeng miljøbevisste mennesker som hadde sett oss lei på at det var vanskelig å finne gode miljøvennlige alternativer i hverdagen. Derfor bestemte vi oss for å starte LessTrash slik at vi kunne gjøre det lettere for flere å ta gode valg.

Vi legger vår stolthet i at produkter i vårt sortiment skal passe inn i en moderne livsstil, gjøre det enkelt å endre vaner, samtidig som at de skal være bedre for planeten vår. Har du tips eller ønsker til produkter vi skal ta inn, så tar vi gjerne imot tips til dette på post@lesstrash.no. Er det noe annet du lurer på, send oss en mail!

 

På bildet: Hege, hunden Sam, Tor Einar, Bente og Kim

Her er retningslinjene vi følger når vi velger ut produktene du finner på lesstrash.no:

 

Sunn fornuft 

Filosofi: Noen synes miljøvern er veldig komplisert. Det synes ikke vi: Ta minst mulig fra naturen og lever tilbake det vi låner. Så lenge vi følger disse to prinsippene vil naturen fortsette å gi oss mennesker det vi trenger for å overleve. Så enkelt er det.

Praksis: Vi velger produkter det blir mindre søppel av.

 

Miljøvern må være enkelt

Filosofi: En løsning ingen bruker er ikke en løsning. Alt for mange bærekraftige ‘løsninger’ er så tungvinte at ingen orker å bruke dem. Kun brukervennlige løsninger vil bli brukt av mange, og kun da vil de ha en reell effekt.

Praksis: Vi velger produkter som fungerer godt og er enkle å bruke.

Miljøvern er ikke luksus

Filosofi: Hvis miljøvern skal være en hobby for de rike kommer vi aldri til å redde verden. Kun økonomiske løsninger vil bli brukt av mange, og kun da vil de ha en reell effekt. Heldigvis er dette ofte to sider av samme sak, ettersom det å spare ressurser ofte er det samme som å spare penger.

Praksis: Vi velger produkter som kombinerer god bærekraft med god økonomi.

 

Nedbrytbart er bedre enn ikke nedbrytbart

Filosofi: I naturen er alt avfall samtidig råstoff for andre prosesser. Det betyr at det strengt tatt ikke finnes ‘søppel’ i naturen. Den dagen vi mennesker klarer å kopiere naturen på dette området har vi et bærekraftig samfunn.

Praksis: Vi foretrekker alltid produkter laget av nedbrytbare materialer.

Flergangs er bedre enn engangs

Filosofi: Bruk-og-kast kulturen genererer enorme mengder søppel som hoper seg opp på søppeldynger, i havet, i jordsmonnet, osv. Det å bruke ting flere ganger er en av de enkleste måtene å krympe søppelhaugene og samtidig spare ressurser.

Praksis: Vi foretrekker alltid produkter du kan bruke mange ganger.

 

Litt er bedre enn ingenting

Filosofi: Det er ikke alltid de perfekte løsningene finnes. Så hvordan nærmer vi oss det perfekte? Ved hele tiden å velge løsninger som er litt bedre. En løsning som er litt mer bærekraftig gjør ikke bare verden litt bedre her og nå, den er også et viktig skritt mot å finne en 100% bærekraftig løsning i fremtiden.

Praksis: Dersom vi ikke finner et produkt som oppfyller alle idealene våre, er det ofte bedre med et som oppfyller noen av dem enn ingenting.