Vi tror på informasjon og åpenhet. Dette ligger i bunn for vår forretningsfilosofi som handler om å selge bra produkter og bidra til mindre søppel. Hvis vi skal vite at det vi selger er bærekraftig må vi ha grundig informasjon om produktene våre. Denne kunnskapen deler vi gjerne videre.

Vi mottar stadig relevante spørsmål om produktene våre. Her svarer vi på en gjenganger: Hvordan skal Abeego vaskes og lagres for å bli tatt best mulig vare på?

Hvordan vaske Abegoo?

For lengst levetid, vaskes Abeego for hånd i kaldt vann med såpe fri for kjemikalier. Du kan tørke matomslaget med et kjøkkenhådkle, eller henge det opp for lufttørking. Hvis matomslaget ikke har blitt skittent (f.eks. kun har vært brukt oppå en salatbolle), holder det å skylle den i kaldt vann uten såpe før den er klar for ny bruk.

Hvordan oppbevarer jeg Abeego?

Når matomslagene er tørre kan du enten brette sammen, rulle, eller bare legge dem i en skuff, et kjøkkenskap. De kan legges flatt mellom noen skjærebrett, eller du kan ta dem i bruk igjen med en gang.

Hvordan ta godt vare på og gi langt liv til Abeego?

For å kunne beholde Abeego matomslagene dine lengst mulig, hold matarkene unna varme. Vask alltid i kaldt vann og ikke overdriv vaskingen. Det holder ofte å bare skylle matarkene raskt under kaldt rennende vann. Oppbevar Abeego på et kjølig og  kaldt sted. Abeego må aldri brukes I ovnen eller I mikroovn. For matoppbevaring av middagsrester eller annen varm mat, sørg for at maten er avkjølt før du beskytter maten med Abeego.

Noen ekstra tips for gode Abeego-vaner

  • Skyll alltid Abeego matarkene først, mens vannet fortsatt er kaldt.
  • Oppbevar dem sammen med plastfolie, brødposer o.l. så hjelper du deg selv med å huske å bruke dem til det du skal.
  • Sjekk innholdsfortegnelsen på kjøkkensåpen din. Er det alkohol i denne, vil treharpiksen og bivoksen som Abeegoen er satt inn med, bli løst opp av alkoholen, og holdbarheten av Abeegoen din, forkortes betydelig.