Selv om gamle vaner kan være vonde å vende, tenker vi det er mulig å begynne med gjenbrukskopp! Ved å bruke gjenbrukskopper kan vi alle bidra til mindre søppel, og jobbe mot at flest mulig bruker alternativer for engangsplast. Stojo er vår favoritt når det kommer til gjenbrukskopper, og vi har testet mange. Denne koppen er enkel å ta med siden du kan klappe den sammen så den blir helt flat og får plass i lomme og veske.

Vi mottar mange spørsmål om produktene våre. Her svarer vi på noen av dem.

Miljøet vårt, gjenbruk eller bruk & kast?

Framtiden i våre hender (framtiden.no) sier bruksmønsteret vårt avgjør hvorvidt gjenbrukskoppen er bedre for miljøet enn engangskoppen. Med mulighet for å skru koppen helt igjen og skylle den mellom hver gang man bruker den fremfor å alltid vaske den i maskin tenker vi Stojo-koppen er Ja-takk begge deler. I følge NRK er det uvisst hvor mange engangskopper som forbrukes og kastes i Norge. Men tall fra Storbritannia forteller at det kastes 38 kopper per innbygger i året, eller 2,5 milliarder kopper totalt havner i søpla.

Som du kanskje vet, har EU-kommisjonen gått inn for et forbud mot bl.a. plastsugerør. Vi tror engangskoppen havner under lupen også.

Stojo-silikonkopp, sertifisert og ufarlig for meg også?

Gjenbrukskoppene fra Stojo er laget av FDA-klassifisert, resirkulerbar plast. Silikonen som er benyttet er LFGB-sertifisert. Silikon- og plastprodukter med godkjentstempel av den amerikanske FDA (Food and Drug Administration) og den europeiske, tyske sertifiseringen LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetzbuch) anses som trygge produkter for mennesker. Alle koppens deler kan tas fra hverandre, og det er forøvrig ikke brukt lim eller andre kjemikalier.

Ta gjerne en titt på alle produktene fra Stojo, her!