Selv om gamle vaner kan være vonde å vende, tenker vi det er mulig bare du har god og riktig informasjon tilgjengelig. Sånn kan vi bidra til mindre søppel, og jobbe mot at flest mulig bruker alternativer for engangsplast. Stojo er vår favoritt når det kommer til gjenbrukskoppen, og vi har testet mange. Denne koppen er enkel å ta med siden du kan klappe den sammen så den blir helt flat og får plass i lomme og veske.

Vi mottar mange spørsmål om produktene våre. Her svarer vi på noen av dem.

Miljøet vårt, gjenbruk eller bruk & kast?

Framtiden i våre hender (framtiden.no) sier bruksmønsteret vårt avgjør hvorvidt gjenbrukskoppen er bedre for miljøet enn en-gangskoppen. Med mulighet for å skru koppen helt igjen og skylle den innimellom bruk framfor alltid å vaske den i maskin tenker vi Stojo-koppen er Ja-takk begge deler. I følge NRK er det uvisst hvor mange engangskopper som forbrukes og kastes i Norge. Men tall fra Storbritannia forteller at det kastes 38 kopper per innbygger i året, eller 2,5 milliarder kopper totalt havner i søpla.

I mai ble det kjent at EU-kommisjonen går inn for et forbud mot bl.a. plastsugerør. Vi tror engangskoppen havner under lupen også.

Stojo-silikonkopp, sertifisert og ufarlig for meg også?

Stojo gjenbrukskoppene er laget av FDA-klassifisert, resirkulerbar plast. Silikonen som er benyttet er LFGB-sertifisert. Silikon- og plastprodukter med godkjentstempel av den amerikanske FDA (Food and Drug Administration) og den europeiske, tyske sertifiseringen LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetzbuch) anses som trygge produkter for mennesker. Alle koppens deler kan tas fra hverandre, og det er forøvrig ikke brukt lim eller andre kjemikalier.