Ocean Bottle

En prisbelønt gjenbruksflaske for fremtiden – fanger plasten før den når havet

80% av plasten som ender opp i havet kommer fra områder i verden der det mangler infrastruktur for å resirkulere plast. Når det regner, renner enorme mengder plast ut i havet. Hvordan kan vi hindre dette? Ved å gi plast en verdi.

Årets bursdagsgave!

Flasken som rommer 500ml er designet av det prisbelønte norske designbyrået, K8 Industridesign, med formål om å være den siste gjenbruksflasken du trenger å kjøpe. Fokus på holdbarhet har vært der fra begynnelsen, fordi dette også betyr at flasken er så bærekraftig som mulig. Siden hver flaske som selges bidrar til innsamling av over 11 kilo plast, er Ocean Bottle karbonnegativ.

Dette er årets bursdagsgave, vertinne- eller venninnegave. En gave med mening.

Pris kr 550,-

The Ocean Bottle

En smart flaske

ocean bottle lesstrash

Hver Ocean Bottle har en smart chip aktivert med en NFC-chip. Ved samarbeid med forskjellige partnere, vil flasken gi deg mulighet til å bidra til mere plastinnsamling når du handler eller fyller på flasken hos partnere. Du vil ikke bare kunne finansiere mer plastinnsamling, men lojalitetsprogrammer vil også bety at du kan få rabatterte drikker på utvalgte steder.

For å lese mer om the Ocean Bottle, sjekk ut nettsiden deres her.

Historien bak Ocean Bottle

Norske William Plahte Pearson og tre medgründere lanserte i februar 2019 Ocean Bottle. Det ble starten på et fantastisk prosjekt om å fange plasten før den havner i havet og samtidig gi folk lønnet arbeid.

– Vi ønsker å gi plasten en verdi, og sørge for at de lokale kan tjene penger på å samle plast, før den havner i havet. Midlene fra salg av Ocean Bottle bidrar til å gi lokale innbyggere muligheten til en betalt jobb, og samtidig være med på å redusere mengden av plast i havet, sier William Plahte Pearson.

– Vi håper vårt engasjement kan sette enda mer fokus på opprydning av plast i havet, samtidig som vi sørger for redusert plastforbruk.

The Ocean Bottle

Ikke en vanlig vannflaske

Ocean Bottle samarbeider med The Plastic Bank som gir lokalbefolkning en god lønn for å samle plast. De får muligheten til å tjene penger, eller bytte plast mot andre produkter, helseforsikring, skolepenger og til å åpne sin første bankkonto.

Hver eneste Ocean Bottle som blir solgt, gir midler til å betale for innsamling av plast tilsvarende 1000 plastflasker eller 11 kg plast. Dette er nok plast til å fylle en liten bil!

Flasken som rommer 500ml er designet av det prisbelønte norske designbyrået, K8 Industridesign, med formål om å være den siste gjenbruksflasken du trenger å kjøpe. Fokus på holdbarhet har vært der fra begynnelsen, fordi dette også betyr at flasken er så bærekraftig som mulig. Hver flaske er karbon negativ på grunn av uthenting av plast, og deres produksjonspartnere er valgt for å overholde de høyeste miljøstandardene.

Ønsket er at denne flasken skal vare evig. K8 har derfor designet flasken så den er fullt resirkulerbar og ønsker i fremtiden å tilby en reparasjonstjeneste.

The Ocean Bottle

En flaske for livet

Ønsker du å kjøpe Ocean Bottle til din bedrift?

Kjøp Ocean Bottle i gave til dine ansatte og gi samtidig et bidrag i kampen mot plast i havet! Ønsker du å bestille flasker til din bedrift kan du kjøpe dette ved å sende oss en mail på post@lesstrash.no. Vi fikser faktura! Ønsker du din bedriftslogo på flasken? Det er også mulig å bestille gravering på flaskene. Ta kontakt med oss på post@lesstrash.no om dette er av interesse.

Fakta om Ocean Bottle:

– Rustfritt stål, BPA-fri og oppsirkulert havbunden plast
– Vakuumisolering for varme og kalde drikker
– Har en enkel bæreløkke
– 0,5 liter
– Anti-lekkasje
– Samler plast tilsvarende 1000 plastflasker
– Dobbel åpning for enkel oppvask
– Tåler oppvaskmaskin
– NFC smart chip aktivert for kontinuerlig valgfri bidrag til Plastic Bank
– Norsk design (K8 Industridesign)

Ønsker du å bli forhandler av Ocean Bottle?

Les mer her.