7 enkle ting vi kan gjøre for miljøet og for lommeboka

7 enkle ting vi kan gjøre for miljøet og for lommeboka

Alle monner drar. Det er bedre at mange gjør ting uperfekt, enn at et fåtall gjør ting perfekt. Her er våre tips til enkle ting vi kan gjøre for miljøet og for lommeboka. 

 

Bruk handlenett/sekk i matbutikken

og spar penger på plastbæreposer. En plastbærepose i matbutikken koster i disse dager over 4 kroner. Her er det potensial for å spare en del penger. Legg et par handlenett klart i vesken eller i bilen, så du ikke glemmer å bruke dem. 

 

Bruk eddik og bakepulver

og spar penger på vanlige rengjøringsmidler. Eddik og bakepulver har utallige bruksområder og kan brukes til å vaske kjøkken eller bad. Sitron er også et allsidig, naturlig rengjøringsmiddel i hjemmet.


Skaff nye ting via bruktkanaler

som f.eks Tise, finn.no eller lokale grupper på Facebook. Stadig flere nordmenn kjøper brukt, og særlig klær og elektronikk. Det er enkelt å skaffe vanlige ting som kaffetrakter og mobil, eller klær hvis du ikke er kresen på varemerker.


Spis mer vegetar

og spar penger på kjøtt. Det er ingen hemmelighet at de fleste kjøttvarer koster mer enn f.eks en boks med kikerter, linser eller bønnemiks. Belgvekster anses for å ha et mye lavere klimaavtrykk enn kjøtt, og er samtidig en sunn matkilde som inneholder bl.a protein.


Kjøp mat som går ut på dato snart

via Too Good To Go og spar penger på mat. Her kan du kjøpe alt fra middagsretter til bakst. Test gjerne forundringsposene fra matbutikkene som inneholder dagligvarer. Butikken Holdbart tilbyr også veldig billige matvarer med kort holdbarhet. På denne måten bidrar vi til mindre matsvinn hos dagligvarekjedene. I 2021 kastet dagligvarebransjen 62,400 tonn mat.  


Ta en kortere dusj

og spar penger på strøm. Samtidig sparer vi også på rent vann, som kan bli en mangelvare når det blir varmt her til lands.


Invester i en gjenbrukbar menskopp

og spar mye penger på tamponger og engangsbind! En billig menskopp kan koste under 200 kroner og kan vare opptil 5 år avhengig av varemerke. Du kan altså hente inn denne kostnaden på kort sikt. En kvinne bruker i gjennomsnitt 11,000 tamponger/bind i løpet av livet. Det sier seg selv at du skåner miljøet for mange engangsprodukter! :-)

Tilbake til bloggen