Om Oss

Vår historie

Det hele startet i 2013 hvor vi så et behov for flere valgmuligheter som gjør det enklere å ta vare på miljøet i hverdagen. Mange hadde ikke kjennskap til at det fantes muligheter for å ta vare på miljøet uten at det var for komplisert, og mange trodde det var for dyrt å velge miljøvennlige løsninger.

Dette ville vi gjøre noe med!

Siden da har vi bidratt til at flere velger bort engangsgrillen, vi har åpnet øynene til mange for et renere renhold, og vi har utstyrt folk med ulike gjenbruksartikler, som ikke bare er anvendelige, men også kule og slitesterke.

Se våre merker her
1 av 5

LessTrash kriterier

Sunn fornuft

Filosofi: Vi vil gjøre miljøvern mindre komplisert: Ta minst mulig fra naturen og gi tilbake det vi låner. Så lenge vi holder oss til disse to prinsippene vil naturen fortsette å gi oss det vi trenger for å overleve. Helt enkelt

Praksis: Vi velger produkter det blir mindre søppel av

Enkelt

Filosofi: En løsning ingen bruker er ingen god løsning. Alt for mange bærekraftige ´løsninger´er så tungvinte å bruke at folk velge å la være. Kun brukervennlige løsninger vil bli brukt av mange, og først da vil det ha en reell effekt

Praksis: Vi velger produkter og tjenester som fungerer godt og er enkle å bruke.

Bra for lommeboka

Mange opplever at det er dyrt å velge miljøvennlig. Det beste for miljøet er at folk kan leve godt med løsningene uten at de opplever å få dårligere råd. I mange tilfeller kan det å velge miljøvennlig handle om kun en enkel omstilling av vaner og tankegang, for ofte er det å spare ressurser det samme som å spare penger.

Praksis: Vi velger produkter og tjenester som kombinerer god bærekraft med god økonomi

Gjenbruk er bedre enn engangs

Filosofi: Bruk-og-kast kulturen genererer enorme mengder søppel, også selv om produksjonen og materialet er miljøvennlig. Det å bruke ting flere ganger er en av de enkleste måtene vi har får å minske søppelhaugene og samtidig spare ressurser. Søppel er ikke søppel, før du kaster det.

Praksis: Vi foretrekker alltid produkter du kan bruke mange ganger, og gjerne til forskjellige behov.

Litt er bedre enn ingenting

Filosofi: Det er ikke alltid den perfekte løsningen finnes. Så hvordan nærmer vi oss det perfekte? Ved hele tiden å velge løsninger som er litt bedre. En løsning som er litt mere bærekraftig gjør ikke bare verden bedre her og nå, den er også et viktig skritt mot å finne en 100% bærekraftig løsning i fremtiden. Vi endrer ikke verden ved at noen få ting er helt perfekte, men ved at mange ting er uperfekte og i utvikling.

Praksis: Dersom vi ikke finner et produkt som oppfyller alle idealene våre, er det ofte bedre at de oppfyller noen av dem, enn ingenting.