Trendy handlenett i Oslo, av resirkulerte plastflasker

Vår historie

Det skal være enkelt å ta mer miljøvennlige valg i Norge i dag.

Less Trash AS ble etablert i 2013. På denne tiden fantes det kun et lite utvalg av gjenbruksprodukter, samtidig som vi ville gjøre noe med nordmenns høye forbruk av bruk-og-kast varer.

Derfor startet vi Less Trash slik at både du og jeg skal ha god tilgang på produkter som er bedre for miljøet og for lommeboka.

Vi er en gjeng som brenner for å ta vare på miljøet og innser at som bedrift har vi et stort ansvar. Med bærekraft som forretningsmodell, er vi bl.a nøye med innkjøpet og velger produkter som oppfyller våre kriterier.

Bærekraftsmål

I Less Trash ønsker vi å bidra til FNs bærekraftsmål nr. 12 om ansvarlig forbruk og produksjon. Vi er nøye med innkjøp av produkter og velger varer som tar hensyn til både miljø og mennesker. 

Vi oppfordrer til å bruke opp det kundene allerede har for å minimere forbruket. Dersom man trenger noe nytt, skal det helst være et produkt som er produsert mer bærekraftig. 

Hos oss er det sterkt fokus på gjenbruksprodukter (Stojo, EcoEgg, Boweevil m.fl). Og gjerne varer som minsker ressursbruken der det er mulig. F.eks produkter laget av gjenvunnede materialer som Ocean Bottle.

For å nå bærekraftsmålet, samarbeider vi kun med seriøse aktører som også brenner for bærekraft. 

Våre kriterier

Sunn fornuft

Less Trash velger produkter det blir mindre avfall av. Vi søker å dekke behov fremfor å skape nye. Vi vil ta minst mulig fra naturen og levere tilbake det vi låner.

Miljøbevissthet skal være enkelt

Å ta miljøbevisste valg i hverdagen skal være enkelt. Vi velger produkter som fungerer godt og er enkle å bruke.

Sosial bærekraft

I tillegg til miljøaspektet, velger vi varemerker som tar hensyn til anstendige arbeidsforhold i produksjonsprosessen.

Bedre for lommeboken

Vi velger først og fremst gjenbruksprodukter med god kvalitet som kan spare deg penger på lang sikt. Å spare ressurser innebærer ofte å spare penger.

Alle monner drar

Det er ikke alltid de perfekte løsningene finnes. Vi tror på at å gjøre litt er bedre enn ingenting, som et viktig skritt mot å finne en tilnærmet 100% bærekraftig løsning i fremtiden.

Lesstrasher gjengen

Less Trash består av miljøengasjerte mennesker med hver sin solide kompetanse innen drift, e-handel, forretningsutvikling, salg og markedsføring.

  • Mette

    Mette er daglig leder i Less Trash og har ansvaret for å lede bedriften og jobber med alt fra innkjøp til salg. Hun er inkluderende, ambisiøs og har en smittende optimisme - de rette egenskapene for å fremme visjonen og verdiene til Less Trash. Initiativtakeren til begrepet #lesstrasher.

  • Hege

    Hege er vår profileringsansvarlig. Hun har hovedansvar for salg av produkter med trykk til andre bedrifter. En kunnskapsrik dame med forretningsteft. Hege møter deg med nyttige innspill, kreative ideer og et sprudlende humør. Hege er også en av gründerne av og eierne i Less Trash.

  • Amanda

    Som produkt- og markedsansvarlig har Amanda hovedansvar for nettbutikken (B2C) og markedsføring. En klassisk "doer" som jobber systematisk og har god innsikt i forbrukeratferd. Hun trives med kunnskapsformidling og kreativt arbeid.

Følg oss på Instagram

1 av 3