Bivokspapir - ofte stilte spørsmål

Bivokspapir - ofte stilte spørsmål

Hvordan vasker og oppbevarer jeg bivoksarkene fra Abeego?

Dersom Abeego bivoksarkene dine er skitne, kan de vaskes i KALDT vann (under lunkent) med en mild såpe. Tørk dem godt med et håndkle og gjenbruk dem. Hvis de ikke er skitne, skyller du dem enkelt, tørker dem og de er klare for gjenbruk.

Oppbevares på et rent og tørt sted som en kjøkkenskuff til neste gang du har behov for dem. Du kan rulle dine Abeego bivoksark til et rør, brette dem pent, legge dem flatt, legge dem mellom skjærebrett, feste dem med en magnet til kjøleskapet eller bare gjenbruke dem med det samme. Valget er ditt!

Hvor lenge varer et bivoksark fra Abeego?

Med jevnlig bruk og riktig vedlikehold, varer Abeego arket i omtrent ett år. Det er på tide å bytte ut bivokspapirene hvis de ikke lenger er klebrige eller voksbelegget har blitt slitt av.

Abeego er 100% nedbrytbart. Når det når slutten av sin levetid, kan du klippe det i strimler og bruke det til å binde opp planter eller som opptenningsmateriale til peisen. Det brenner langsomt og uten skadelige kjemikalier, så det er et nyttig farvel.

Setter det seg sterke lukter i Abeego bivoksark?
Egentlig ikke. Formelen til Abeego fungerer som en naturlig barriere mens den fortsatt lar maten din puste, og hindrer den sterke lukten fra mat som ingefær, løk, tunfisk og blåmuggost fra å trenge inn i stoffet.

Kan Abeego bivoksark få flekker?
Som alle naturlige materialer kan Abeego få flekker. Farging betyr ikke at Abeego-arket ditt er skittent, bare at fargestoffene i det du har oppbevart som sitter igjen – selv etter en vask.

Kan Abeego bivoksark fryses?
Absolutt! Men det anbefales ikke å ha det i fryseren i mer enn en måned. Skal du oppbevare noe over en lengre periode vil vi anbefale å bruke noe som er enda mer egnet, f.eks en tett boks. 

Kan Abeego bivoksark brukes til kjøtt?
Vi anbefaler ikke å oppbevare kjøtt eller fisk direkte i bivokspapiret, men legg det gjerne i en skål eller bolle og dekk da med bivoksarket for å unngå direkte matkontakt.

Hvorfor føles det ut som om voksen på mitt bivokspapir smuldrer opp?
Dette er vanligvis resultatet av at det har blitt vasket i for varmt vann eller at det nærmer seg tiden hvor det bør byttes ut.

Det er mugg på bivoksarket mitt. Hva gjør jeg?
Vask med kaldt vann, mild såpe og en myk klut for å prøve å fjerne muggen. Hvis den har etterlatt seg en flekk som ikke kan vaskes bort, anbefaler vi å erstatte omslaget.

Selv om det ikke er vanlig for mat å mugne i Abeego, er det ikke umulig. Fra Abeegos egen testing og tilbakemeldinger de har fått fra andre kunder, vokser mugg typisk i mer fuktige miljøer eller hvis maten er over sin holdbarhet.

Start med å stille deg selv disse spørsmålene:

  1. Hvor lenge ble maten oppbevart i Abeego-arket? Selv om du ikke vil finne en to dager gammel innpakket avocado dekket av mugg, er det ikke umulig for en to måneder gammel oppskåret cantaloupe-melon å begynne å vokse noe. Det handler om å lære hvordan maten vår oppfører seg.
  2. Ble den oppbevart på et fuktig sted i kjøleskapet eller nær andre fuktige matvarer? Du kan alltids prøve å justere fuktighetsinnstillingene i kjøleskapet ditt.
  3. Hvor gammel er Abeegoen din? Hvordan har den blitt vasket? Hvis omslagene når ettårsmerket eller de har blitt vasket i varmt vann, vil ikke voksen lenger være like beskyttende som den en gang var, og det tillater overskudd av fuktighet å komme inn i omslaget.

Kan jeg klippe eller skjære i Abeego bivoksarket mitt?
Vi anbefaler at du unngår fristelsen til å klippe i ditt Abeego-ark. Det er mest funksjonelt i sin fulle størrelse. Dessuten kan du alltid pakke inn en gjenstand ekstra godt med Abeego. Det er kanskje din gamle relasjon med plastfolie som får deg til å tro at du må klippe Abeego-arket for å passe eksakt til den gjenstanden du skal oppbevare.

Du kommer til å ha Abeego bivoksarket ditt i lang tid, så ved å beholde det i full størrelse vil du kunne bruke den om igjen og om igjen i mange forskjellige former og størrelser.

Selges Abeego  bivoksark i nærheten av meg?
Du finner en forhandler i nærheten av deg her, eller du kan handle det i nettbutikken på lesstrash.no

Hvorfor holder ikke maten min seg fersk i Abeego bivoksarket mitt?
Det kommer helt an på. Hvor gammel var maten da den ble kjøpt? Hvor lenge har den vært oppbevart i kjøleskapet? Hvor i kjøleskapet blir den oppbevart? Å forstå livssyklusen til maten vår og hvordan den oppfører seg i visse miljøer er en del av moroa.

Hvis Abeego ikke holder maten like frisk som du husker, skyldes det ofte:

A) At bivokspapiret begynner å nå slutten av sin levetid. Vokssammensetningen vil ikke lenger være like beskyttende som den en gang var. Abeego-arket bør byttes ut etter omtrent ett år med jevnlig bruk eller

B) bivoksarket er vasket i varmt vann. Selv lunkent vann kan ha en negativ effekt på voksoverflaten på innpakningen, noe som gjør den mindre effektiv i å holde maten frisk.

Hvilken størrelse bør jeg velge på mitt Abeego bivoksark?
Abeego small – passer til alt fra halve, sitroner, en halv løk, sitronskall og til å dekke enden av agurken etter at du har skåret i den. 

Abeego medium – Perfekt størrelse til oster og urter. Du kan jo også lage en liten snackspakke med bla. nøtter. Se hvordan du lager en pakke av ditt Abeego-ark her. Størrelsen er også super til å dekke over skåler med mat. 

Abeego large – Supert som både matpakkepapir og til å pakke inn grønnsaker som brokkoli, kål og rotgrønnsaker. Et tips er også å putte flere grønnsaker i en bolle og dekke denne med bivoksarket ditt.

Se utvalget av Abeego bivokspapir her.

 

Teksten er oversatt fra abeego.com. 

Tilbake til bloggen