DIY: lag våtservietter på 1-2-3

DIY: lag våtservietter på 1-2-3

Det er så utrolig praktisk med våtservietter når man er på farten. Vi kan også være enige om at det ikke er spesielt bra for miljøet med engangsprodukter. Vi har derfor laget våre egne våtservietter av bambustørkerullen fra Ecoegg.

Bambustørkerullen inneholder 20 gjenbrukbare ark per rull og er av deilig og myk kvalitet – ypperlig for både skitne hender og såre barnerumper.

Du trenger:

  • 5 dl kokt vann
  • 2 ss kokosolje
  • En oppbevaringsboks med lokk
  • Tørkerull (du kan også bruke gamle tekstiler som du kan klippe opp)

Kokosolje har anti-bakterielle egenskaper, samtidig som den virker mykgjørende og pleiende for huden. Derfor er kokosolje godt egnet som ingrediens til å lage våtservietter.

Det første vi gjorde var å finne en egnet boks i kjøkkenskapet. Valget falt på en boks som rommet 10 bambusark. Deretter kokte vi opp vann, tilsatte kokosolje og lot dette kjøle seg ned til romtemperatur. 

Bambustørkearkene ble brettet for å både passe i boksen og for å være lette å ta ut enkeltvis før kokosoljevannet ble helt over. Disse tørkearkene har en absorberingsevne som er 10 ganger bedre enn vanlig kjøkkenpapir, så klem gjerne arkene litt godt ned i vannet med rene hender for å dekke de helt.

Synes du de blir for våte kan du gjerne klemme ut litt av væsken igjen etter at de er helt dekket, eller bare tilsette et tørkeark til. 

Oppbevar dine hjemmelagde våtservietter i en tett boks for at de skal holde på fuktigheten. Trenger du bare et par med deg på tur, så fisker du bare ut et par og har over i en mindre emballasje, men husk å ta de med deg hjem, vask de i vaskemaskinen og bruk de om igjen :)

Tilbake til bloggen