Fra engangs til gjenbruk

Fra engangs til gjenbruk

For at vi skal ta bedre vare på de få ressursene som er igjen på planeten vår, er det nødvendig å tenke litt annerledes på hva vi trenger å forbruke.

Når jeg sier forbruke, så blir jeg litt ettertenksom på ordet. For-bruk. Ordet gir litt følelse av at noe blir for brukt, altså at man kanskje ikke tar vare på det man bruker.

Det er jo ikke helt sånn det er, men allikevel kan det være en veldig treffende tolkning. Ordet forbruk blir brukt i mange sammenhenger, både innenfor biologi, økonomi og i forbindelse med anskaffelser, altså kjøp og salg. Om man sier i det daglige at man har et stort forbruk, mener man at man kjøper mye.

Vi i LessTrash er opptatt av å opplyse, inspirere og tilby alternativer som gjør det enkelt for dere å ha et lavere forbruk, samt bekvemt å leve en mer miljøvennlig hverdag.

De fleste har fått med seg det nylige forbudet mot produkter av engangsplast, slike beslutninger hjelper oss veldig godt på vei, og det førte til en boom av gjenbrukssugerør og nedbrytbare produkter. Det var jo ikke sånn at før dette forbudet kom, så brydde ikke folk seg om miljøet, men i en travel hverdag er det ikke lett å ordne sine prioriteringer, eller følge med på alt man bør være opptatt av.

Det er derfor vi er her! Vi vil være en hjelp for dere, og søke nettopp denne informasjonen og dele inspirerende tips og løsninger med dere.

Vi søker etter kvalitetsprodukter som er laget for gjenbruk og for å vare lenge. Produktene vi velger går gjennom en streng kontroll av kriterier for å sikre at vi hele tiden holder fokuset på å få ned forbruk og inspirere til gjenbruk og ombruk.

Våre valg baserer seg også på at vi erstatter et produkt eller en løsning som tærer mer på planetens ressurser og dermed tar vi sammen et skritt mot redningen.

stojo gjenbrukskopp lesstrash

Et eksempel på dette er Stojo-samlingen, som er produkter laget hovedsakelig av silikon (som vi har snakket om i et tidligere nyhetsbrev) og som er enkle å ha med for oppbevaring av mat og tar liten plass når de lagres.

For deg som er glad i kaffen på vei til jobb vil Stojo Pocket være perfekt å fylle opp, for så å folde den sammen når du er ferdig og la den ta minimal plass i sekken. Har dere sett at man til og med kan bruke Stojo Bowl til å bake i? (video)

Vi blir også stadig inspirert til å finne nye måter å bruke Stojo på, for eksempel å plukke løsvektvarer i matbutikken, eller til oppbevaring i fryseren.

 

Samtidig som vi jobber med gode produkter, er vi også opptatt av samarbeid med andre som formidler samme budskap som oss og som fremsnakker gode og enkle miljøvennlige løsninger.

Vi jobber tett med mange forhandlere som vil det samme som oss, og som er opptatt av lokalmiljø, opplevelser og kvalitet i alle ledd. 

Disse små butikkene har så mye sjel og kunnskap og inspirasjon, at vi blir glade hver gang vi er på besøk hos noen av dem! Vi anbefaler dere på det varmeste å gå innom en av de som ligger i nærheten av deg - det vil garantert gi deg et smil om munnen og en hyggelig opplevelse.

For er ikke de små nære butikkene med kvalitetsvarer også med på å redde miljøet?

De gir oss fokus på det mellommenneskelige fremfor forbigående trender, og det er med å skape et lokalmiljø der du bor. De danner et grunnlag for gjenbruk, gjensyn, gjenvinning og for reduksjon, reaksjon, relasjon og regenerasjon 


Vår partner Ocean Bottle beskriver det veldig bra:

«effekten kommer ikke av at noen få gjør det perfekt, men at mange gjør det uperfekt».


La oss sammen ta de små grepene for å bedre miljøet, for oss selv, for de neste generasjonene og for planeten.


//Mette - Daglig leder i LessTrash

Tilbake til bloggen