Gi noe som varer, og brukes, til jul

Gi noe som varer, og brukes, til jul

Vi i LessTrash er opptatt av at folk velger produkter som bidrar til mindre søppel. Man kommer ikke rundt at man trenger nye ting av og til, og da er det desto viktigere at de tingene man kjøper brukes og varer lenge.

Disse punktene bør man tenke over når man skal gi andre gaver også. Det medfører et ekstra ansvar når man skal gi gaver til andre. Liker de det? Blir det brukt? Har de det fra før av? Under har vi listet opp noen ting du kan vurdere når du skal gi julegave til de du er glad i:

1. Kan du gi det som gavekort?

Et gavekort kan være lurt å gi i gave. Det tar lite plass, mottaker bestemmer selv når og på hva de ønsker å bruke gavekortet til og det fører til mindre forsøpling enn et fysisk produkt. Mange ender dessverre opp med å ikke bruke gavekort, så tenk gjerne over hvem du gir gavekortet til og om de har for vane å huske å bruke gavekort, slik at pengene ikke går til spille.

2. Kan det kjøpes brukt?

Sjekk alltid først om det du tenker å gi i gave kan kjøpes brukt. Noen velger å kjøpe nytt fordi de tror at mottaker ikke vil ha noe brukt, men flere og flere er åpne (og blir faktisk mer glad) for å få ting som har hatt et liv før dem. Ikke alt kan kjøpes brukt, men det meste kan.

3. Varer det lenge?

Hvis produktet du kjøper er et fysisk produkt er det fint å tenke over om det varer lenge. Kan det repareres? Er det laget av et materiale som har god holdbarhet? Tenk over dette når du kjøper produktet, så vet du at gaven får en lang levetid.

Tilbake til bloggen