#sponset Keen på en enkel og digg vegetarrett i høst? Prøv denne grønnsakskebaben med hummus, curry- og mangodressing og fetaost. Vi har brukt en minigrill, men du kan fint steke grønnsaksspydene i ovnen. Oppskriften er delt av Nina Ween bak @gode_greier. Oppskriften er til 4 personer.
Marinade til grønnsaksspyd:
- 4 ss rapsolje
- ½ ts salt
- 1 ts malt spisskummen
- 2 ts oregano
- 1 ts malt koriander
- 1 ts røkt paprika
- 1 ts hvitløkspulver
Forslag til grønnsaker: (eller bruk gjerne det du har tilgjengelig i kjøleskapet for å spise opp maten)
- 1 stk squash
- 1 stk aubergine
- 1 stk rødløk
- 8 stk sjampinjong eller aromasopp
- 1 stk paprika
Curry- og mangodressing:
- 1 egg
- 1 ss mangochutney
- ½ ts karri
- 1 klype chilipulver
- 2 ts eplesidereddik
- 1 dl nøytral olje
Fremgangsmåte:
- Curry- og mangodressing: Ha alle ingrediensene utenom olje i et litermål, og kjør sammen med en håndmikser. Spe med olje gradvis til du får en løs majones. Smak til med salt og pepper.
- Rør sammen ingrediensene til marinaden. Kutt alle grønnsakene i grove biter på omtrent lik størrelse. Vend grønnsakene i marinaden og tre på spyd. Grill maten på minigrillen i 2-3 minutter på hver side.
Server grønnsaksspydene med pitabrød, hummus og curry mangodressing. Topp gjerne med litt fetaost :-)
Bilder og oppskrift fra: @gode_greier (Instagram)