Grønnsakskebab med hummus, curry- og mangodressing og fetaost

Grønnsakskebab med hummus, curry- og mangodressing og fetaost

#sponset Keen på en enkel og digg vegetarrett i høst? Prøv denne grønnsakskebaben med hummus, curry- og mangodressing og fetaost. Vi har brukt en minigrill, men du kan fint steke grønnsaksspydene i ovnen. Oppskriften er delt av Nina Ween bak @gode_greier. Oppskriften er til 4 personer.


Marinade til grønnsaksspyd:

  • 4 ss rapsolje
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ts oregano
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts hvitløkspulver

Forslag til grønnsaker: (eller bruk gjerne det du har tilgjengelig i kjøleskapet for å spise opp maten)

  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rødløk
  • 8 stk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 stk paprika

Curry- og mangodressing:

  • 1 egg
  • 1 ss mangochutney
  • ½ ts karri
  • 1 klype chilipulver
  • 2 ts eplesidereddik
  • 1 dl nøytral olje

Høstens vegetarrett

Fremgangsmåte:

  1. Curry- og mangodressing: Ha alle ingrediensene utenom olje i et litermål, og kjør sammen med en håndmikser. Spe med olje gradvis til du får en løs majones. Smak til med salt og pepper.
  2. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Kutt alle grønnsakene i grove biter på omtrent lik størrelse. Vend grønnsakene i marinaden og tre på spyd. Grill maten på minigrillen i 2-3 minutter på hver side.

Server grønnsaksspydene med pitabrød, hummus og curry mangodressing. Topp gjerne med litt fetaost :-)

 

Bilder og oppskrift fra: @gode_greier (Instagram)

Tilbake til bloggen