Hvordan være mer miljøvennlig på ferie

Hvordan være mer miljøvennlig på ferie

Reising i seg selv er ikke nødvendigvis det mest miljøvennlige man kan gjøre. Men vi som bor langt nord har naturligvis et behov for både sol, D-vitaminer og et avbrekk fra det kjente. Her er noen tips til hvordan ferien kan bli litt mer miljøvennlig, når du først drar ut på tur.


Sett deg inn i systemet

Dersom du drar til et annet land er det viktig å lære seg sorteringssystemet de har i det landet. Det er ingen grunn til at du skal legge igjen de gode vanene hjemme når du drar på ferie. Hvilket fargesystem bruker de? Finnes det en panteordning? 


Fra langreist til kortreist

Det er også fint å tenke over hva du må ta med hjemmefra og hva som er bedre å kjøpe lokalt. Kanskje er det ting du bruker hjemme som egentlig hører nærmere til dit du drar, så sparer du unødvendige transportutslipp! Dette gjelder også maten du spiser på tur. Velger du lokalmat får du både opplevd den lokale matkulturen, samtidig som du vet at ingrediensene ikke har reist unødvendig langt. 


Kan du reise kollektivt?

Det er kanskje fristende å ta fly når man er på ferie, men noen ganger kan selve reisen bli en del av ferien! Kanskje du kan finne en togrute med sovekupeer og restaurantvogn, eller spennende sykkelstier som går på tvers av land? Å ta kollektivtrafikk på feriedestinasjonen kan også være en fin måte å oppleve hvordan de lokale lever, fremfor å leie en bil eller ta fly.


Strandrydding i sola

Går turen til et badeparadis kan strandrydding være en fin aktivitet. Om du tar med deg avfallsposer på stranda, kan du bryte opp dagen med strandrydding! Dette er også en fin måte å aktivisere barn som er med på turen. 


Sjekk om du kan drikke vann fra kranen

I de fleste europeiske land kan man drikke vann fra kranen. Dette sparer du både penger og plast på! Sjekk om din feriedestinasjon har mulighet for dette før avreise, så kan du ta med nok drikkeflasker til reisefølget ditt.


Bruk miljøvennlig solkrem

Mange solkremer inneholder stoffer som er skadelige både for deg og for livet i havet. Når du bader i havet kan solkremen du bruker havne i vannet og påvirke dyre- og plantelivet. Er du usikker på hvilke solkremer som tar mest hensyn? Sjekk Framtiden i Våre Henders solkrem-test her

Tilbake til bloggen