Peppernøtter på 1-2-3. En klassiker som er enkel å lage! Og perfekt som spiselig julegave. Gjenbruk gjerne gamle glasskrukker eller pakk de i et fint tøystykke :-)
Oppskrift på Momos peppernøtter:
- 2 små egg
- 250 g farin
- 250 g lys sirup
- 1 dl smeltet smør/margarin
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts ingefær
- 1/4 ts pepper
- 1 1/2 ts stjerneanis
- 3/4 ts hornsalt
- Ca. 500 g hvetemel
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i sirup og smeltet, avkjølt smør. Sikt i mesteparten av melet som er iblandet krydderet og hornsaltet. Bland til jevn deig. Resten av melet brukes til uttrillingen.
Dekk deigen med kjøkkenhåndkle eller gjenbrukbart bivokspapir og la den stå kaldt til neste dag. Trill pølser og del i jevne emner som trilles til kuler ca. på størrelse med en hasselnøtt. Vi bruker det vaskbare bakearket fra Concept Zero, som et alternativ til engangsbakepapir.
Stekes midt i ovnen på 180 grader til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.