Renere renhold

Renere renhold

Hvor rent blir huset ditt når du vasker? Og føler du at huset ditt ikke blir rent nok hvis du ikke bruker nok såpe, eller såpe i det hele tatt? 

Mange har en oppfatning om at man må bruke mye og sterk såpe for å få fjernet nok bakterier, smuss og skitt i huset. Når vi viser våre renholdsprodukter som verken inneholder sterke kjemikalier eller giftstoffer – og noen ganger ikke noe annet enn vann, får vi hevede øyenbryn. Funker det da? Svaret er; ja!

Først må vi snakke litt om hvordan vaskerutinene til folk flest er og hvilken oppfatning som ligger i befolkningen når det gjelder renhold. I en artikkel publisert på forskning.no omtales en studie utført av Siv Skard ved Norges Handelshøyskole (NHH) sammen med forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen. De har undersøkt folks barrierer til å velge bærekraftige produkter når det kommer til rengjøring.


Produkter merket som “naturlig” fremsto som mindre effektive i studie utført av NHH

I studien lagde de to forskjellige fiktive produkter hvor det ene produktet var merket med “100% naturlige ingredienser” og den andre med teksten “100% resirkulert materiale”. 

Det de fant ut var overraskende. “– Vi finner at produkter som kunder forventer skal være sterke, har en såkalt bærekraftsulempe. Når produkter i slike kategorier merkes som bærekraftige så velger mange forbrukere de bort til fordel for de mer vanlige produktene” sier Siv Skard i artikkelen.


Mindre bruk av kjemisk fremstilt såpe er bedre for deg og miljøet

Mange rengjøringsprodukter er unødvendig sterke og er en belastning både for overflatene i hjemmet ditt, deg, kjæledyrene dine og miljøet. Når du skyller ut en sterk såpe i vasken forsvinner stoffene i såpen ut av ditt syne og sinn, men de havner i naturen til slutt.

Det er også avdekket at vi puster inn forstøvet kjemikalier fra spray vi bruker i rengjøring, som er skadelig for lungene våre.

Dette er noe vi er opptatt av når vi presenterer våre produkter som er tiltenkt rengjøring. For eksempel E-cloth som er kluter laget av mikrofiber med høy kvalitet, og som kun trenger vann. 


Hva er mikrofiberkluter?

Mikrofiberkluter har bittesmå fiber med en naturlig positiv ladning. Skitt og støv er negativt ladet. Et vannmolekyl består av to hydrogenatomer og ett oksygenatom, noe som gir det nesten magnetiske egenskaper. Dette er måten mikrofiberkluter fungerer på!


Er det forskjell på mikrofiberkluter?

Kvaliteten på mikrofiber avgjøres av splittingen av fiber under produksjonen. E-cloth er laget i en polyester/polyamid-blanding (80/20) med 480.000 fiber pr cm2, og er produsert i Vietnam. Laboratorietester fra Siliker viser at 99% av bakterier fjernes ved bruk av E-cloth og rent vann – helt uten bruk av såpe! Det vil si at du trygt kan vaske helt rent ved kun bruk av E-cloth mikrofiberkluter.

Klutene er garantert for 300 maskinvask og testing over lang tid viser at nivået av fiber de mister er på E-cloth mindre enn ett gram på 300 vask i maskin. 


Men hva med den gode lukten av nyvasket hus?

Mange velger å bruke såpe fordi de også liker lukten av nyvasket hus. Og det skjønner vi! Det har vi også gjort, derfor har vi begynt å bruke eteriske oljer i vaskevannet eller på klutene, som etterlater seg en følelse av friskhet og renhet. Dette er en fin måte å få følelsen av rent hus til helgen og samtidig holde seg til naturlige ingredienser.

Tilbake til bloggen