Start året med gode vaner

Start året med gode vaner

Nyttårsforsetter er elsket og hatet. Selv om mange synes det ikke har noe for seg så er det kanskje ikke så dumt å bruke anledningen til å gjøre varige endringer. Vi slår et slag for å bruke det nye året til å tilegne seg nye og gode vaner!

1. Planlegg innkjøpene dine

Lager du ukesmenyer og handler inn sjeldent vil du unngå bomkjøp, mest sannsynlig handle sunnere middager og spare penger. De fleste kan vel kjenne seg igjen i at spontane og unødvendige kjøpe ofte skjer på tom mage etter endt arbeidsdag?

2. Gå en tur ut om dagen

Nå som mange sitter på hjemmekontor og dagene er over før du rekker å blinke, er det viktig å ta seg minst én tur ut om dagen. Frisk luft og dagslys er viktig og nødvendig! Et tips: lag deg et mål for turen. Kanskje kan du ta med deg en pose ut for å plukke avfall folk har kastet fra seg på bakken? Eller start en skrittkonkurranse med en venn for å se hvem som kan gå lengst i løpet av en måned.

3. Lag en plan for restene dine

Får du ofte rester etter middag? Tenk over dette når du lager maten eller rett etter middag og se om du kan bruke restene i en lunsj eller middag senere i uken. Kokte poteter kan brukes i en salat eller en omelett. Laget for mye hvit saus? Bruk det i en fiskegrateng! Listen er lang, om man bare er kreativ.

4. Koble av

Er du en av dem som aldri har fått til meditasjon? I dag finnes det utallige apper som gjør det lettere å koble av og hjelpe deg på vei. Prøv for eksempel appen Headspace for å lære deg å koble av i hverdagen. For ekstra fokus kan du stille deg på tå og senke deg sakte ned igjen til gulvet mens du bruker appen!

Tilbake til bloggen