Tips til en fin utesesong

Tips til en fin utesesong

Nå som sommeren snart er her er det på sin plass å bruke så mye tid som mulig utendørs. Å være ute er godt for både kropp og sjel! Her er noen tips til hvordan du kan nyte tiden ute og suge opp D-vitaminer på veien:


1. Planlegg middager ute i det fri

Gjør hverdagene litt mer spennende for familien og planlegg enkle middager utendørs. Du kan enten lage middagen ferdig hjemme før dere går ut og ta den med i en Stojo Bowl eller Stojo Box. Eller ta med en Less Trash minigrill på farta og grille maten på stedet. Dette gjør det enklere for barna å leke ute både før og etter middag, og ingen (voksne) sier vel nei til litt skjermfri? Sortere har laget et turhefte med 16 aktiviteter, dersom du trenger litt inspirasjon.


2. Så spennende ting i hagen eller på balkongen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å få glede av å se det spire og gro på uteområdet ditt. Det finnes mange lettstelte planter og blomster som gjør det lettere å senke skuldrene og ordne litt i hagen. Både reddiker, sukkererter og salat er enkle å dyrke, og en glede å høste om litt.


3. Gjør uteplassen fin

Man skal ikke undervurdere en fin uteplass. Om du har en liten bybalkong eller en større hage, er det viktig å gjøre plassen til et sted du trives. Dette øker sannsynligheten for at du trekker livet ut når været blir mildere. Husk at du ikke trenger å kjøpe nytt for å pynte opp! Det finnes mye bra på Finn.no, Tise og andre kanaler. I tillegg kan det være du har ting i boden eller innendørs som like godt kan passe ute?


4. Sett deg et mål om én tur i uka

Vi vil slå et slag for å gå mer tur! Det trenger ikke være lange turen, eller langt unna nærområdet ditt, for at du skal få nytte av turen. Har du sjekket kartet til ut.no? Der finner du både lange og korte turer over hele landet. Eller hva med den populære stolpejakten? Last ned appen og finn stolper i ditt nærområde! Vil du ikke gå langt, foreslår vi plogging i nærområdet ditt. Hva er plogging spør du? Jo, det er lett jogging (det er også lov til å gå), hvor du samtidig plukker med deg søppel på veien. To fluer i ett smekk!

Tilbake til bloggen