Vi må engangsgrillen til livs!

Vi må engangsgrillen til livs!


Visste du at nordmenn kjøper og dermed kaster 1,2 millioner engangsgriller hvert år? 1,2 millioner griller som blir brukt i et par timer for så å kastes igjen, hvert år. Det er ikke rart vi i LessTrash har jobbet lenge for å få fjernet engangsgrillene fra kartet. Faktisk var gjenbruksgrill det første produktet vi begynte med! 


Hvorfor er vi så i mot engangsgriller?

Det finnes rett og slett så mange gode gjenbruksalternativer at vi ikke ser oppsiden med engangsgriller. Engangsgriller er laget av billig materiale, grillkull dynket i tennvæske og ender utvilsomt opp som 100% avfall. I tillegg ender grillene opp som glovarmt søppel rundt det store søppelkassene i parker, noe som kan føre til at annet søppel antennes og dermed utgjør en brannfare. Ikke er engangsgrillene gode å grille med heller og det tar en evighet før de er “grillklare”.


Er alternativene til engangsgrill gode nok?

Ja! Det har kommet så mange gjenbruksgriller på markedet de siste årene. De fleste gjør grillopplevelsen bedre, har plass til mer mat, blir grillklare raskere og er enkle å frakte. Alt er med andre ord lagt til rette for at man kan bruke den igjen og igjen. Vi har naturligvis mest erfaring med vår egen gjenbruksgrill men har sett flere gode alternativer på markedet. 


LessTrash-gjenbruksgrill

Som sagt var gjenbruksgrill det første produktet vi startet med da vi startet LessTrash. Vi ville rett og slett engangsgrillen til livs! LessTrash-gjenbruksgrillen er laget i emaljert stål og er robust nok til å tåle en trøkk på tur. Den kommer med en brannsikker matte som kan legges på underlaget du ønsker å sette grillen på. Dette beskytter underlaget slik at du kan gå hjem fra grillfesten din uten å legge igjen et eneste spor, som seg hør og bør når man er ute i naturen. Når man bruker grillen sammen med den brannsikre matten er den faktisk godkjent av SINTEF som bordgrill! Så sikker er matten som følger med. I tillegg bruker vi grillbriketter som er laget av kokosskall, et mer miljøvennlig alternativ til tradisjonelt grillkull. Når grillingen er ferdig kan alt enkelt legges sammen og fraktes i en varmebestandig bag, fordi det skal være enkelt å velge gjenbruk!


Så da er vi ferdige med engangsgrillen, ikke sant?  

Når man ser på alle fordelene med gjenbruksgrill og måler dette opp mot ulempene med engangsgriller ser vi ikke noe annet utfall enn at engangsgrillen bør forsvinne fra det norske markedet. Når naboene våre i Sverige og Danmark klarer å leve uten engangsgrill, ser vi ikke helt grunnen til at vi i Norge ikke skal klare det, eller?

Er du klar for å ta steget fra engangsgrill til gjenbruksgrill? Ta en titt på vår LessTrash-grill her!

Tilbake til bloggen