Om i Morgen klima- og energikonferanse i Bergen

Vi må snakke Om i Morgen

“Vi må snakke om i morgen, men vi må handle i dag”.

Når du samler en god gjeng med unge klima- og miljøoptimister, kan du få en uant mengde inspirasjon og kunnskap! :)  

Vi snakker om Om i Morgen - en stiftelse som oppstod i studentmiljøet i Bergen. De ønsker å skape en arena der studenter, næringslivet og politikere kan snakke om en bedre morgendag der målet er kunnskapsdeling om det grønne skiftet. 

I forrige uke var LessTrash-teamet på klima- og energikonferanse i Bergen for å høre på dyktige foredragsholdere, i regi av Om i Morgen. Temaet i år var den tverrfaglige løsningen. 

Et spennende program ventet på oss, blant annet professor i biologi - Dag O. Hessen - fikk oss til å reflektere over hvorfor urørt natur har en egenverdi. Mens Borghild Lekve fra BIR (Norges største renovasjonsselskap) fortalte om mulighetene innen avfallshåndtering. 

Klima- og energikonferanse i regi av Om i Morgen, Bergen

Vi er enige med Karen Elene Thorsen (best kjent som Fattig Student) om at det mest effektive (og enkleste) miljøtiltaket hjemme er å spise opp maten og redusere matsvinn. Og Emilie Nereng inspirerte oss til å spise bedre for både miljøet og helsen. Mindre kjøtt og mer plantebasert mat, ja takk.

Storebrand snakket om finansbransjens rolle i det grønne skiftet og fikk oss til å tenke på investeringers viktige rolle, både i et makro- og mikroperspektiv, mens Statkraft minnet oss på energisikkerhet og “energifattigdom”.

Innlegget til klima- og miljøminister Espen Barth Eide var en perfekt avslutning på konferansen med solid innslag av optimisme og norske løsninger for det grønne skiftet. Norge har mye kunnskap og rett teknologi til et lavutslippssamfunn. For å kunne fortsette denne gode utviklingen trenger vi flere grønne arbeidsplasser, noe Om i Morgen også har et sterkt ønske om. 

Espen, vi ser frem til et naturbudsjett der naturen endelig kan få en egenverdi og en pris ;-)

Et godt gjennomført arrangement fylt med kunnskap, inspirasjon og nettverksbygging. Vi hilste på Grønt Skift som forhandler flere av våre produkter. Mens vi fråtset i innovasjonsbakst, slo vi av en prat med Mer Enn som hadde servert denne innovasjonsbaksten på konferansen. Den er laget av grønnsaker, frukt, bær og andre resteprodukter som ellers ville blitt matsvinn. Veldig i #lesstrasher ånd, det elsker vi!

Klimakunst på Om i Morgen konferanse i Bergen

I pausen kunne vi nyte vegetar og vegansk mat, mens vi nøt “klimakunsten” til Laura Gaiger. Kunstverk inspirert av Antarktisk forskning som traff oss med sine farger og sitt budskap (i regi av NORCE). 

Et godt gjennomført arrangement :) “Vi må snakke om i morgen, men vi må handle i dag” - et sitat fra konferansen som sitter hos oss.

LessTrash er enig med Om i Morgen om at vi står ved et veiskille. Vi trenger alle til å bidra til det grønne skiftet, fra onkelen til konsernet til politikeren. Sammen kan vi få til de store endringene som trengs for å nå målene om 55% reduksjon i klimagassutslipp før 2030.

Om i Morgen klima- og energikonferanse i Grieghallen

Neste konferanse er 22. september 2023 - hold av datoen allerede i dag. 

Klikk for å lese mer om Om i Morgen.

For øvrig sponset LessTrash teamet bak Om i Morgen med de geniale Stojo-koppene. 

Tilbake til bloggen