Gode alternativer til dyre plastbæreposer

Gode alternativer til dyre plastbæreposer

Visste du at nordmenn bruker 750 millioner plastposer i året? Hver nordmann bruker altså 140 plastbæreposer i året. 

Fra 1. august 2023 økte prisen på plastbæreposer hos de fleste butikker i Norge. Med økt pris på vanlige plastposer i matbutikken, er det ikke lenger økonomisk å kjøpe disse. En plastbærepose koster nå over 4 kroner.

Prisøkningen har imidlertid hjulpet på det høye forbruket. Ifølge Handelen miljøfond har plastposeforbruket gått ned med 40%. Vi deler to alternativer til plastbæreposer.


Hva er gode alternativer til dyre plastbæreposer?

1. Ta med handlenett eller sekk og spar penger på plastbæreposer. Stadig flere bruker handlenett pga. dyrere plastbæreposer. De aller fleste av oss har et handlenett eller en sekk hjemme. Da gjelder det å bruke disse, som er et økonomisk tiltak i seg selv. Bruke opp ting vi allerede har er noe av det beste vi kan gjøre for både lommeboka og for miljøet :-)

Vi er kanskje litt upartiske, men vi elsker jo handlenettene fra BoWeevil. Et nettingnett ser lite ut, men ekspanderer ganske mye når du fyller det med ting som matvarer. Du finner BoWeevil i nettbutikken vår.

Gode alternativer til dyre plastbæreposer, handlenett

Nettingnett i økologisk bomull

2. Et annet alternativ er å kjøpe plastposer på rull og bruke disse til mathandelen.

Et langt billigere alternativ med plastpose til under én krone! Plastposer på rull kan også brukes til sortering av restavfall.

Vi liker godt posene fra f.eks Unik laget av 100% resirkulert plast - kjøpt hos Meny, Spar og Kiwi. Du får tak i lignende plastposer på rull på andre matbutikker og i butikker som Clas Ohlson.

Velg helst rullene laget av resirkulert plast slik at vi støtter en produksjon med minst mulig miljøavtrykk :-)

Gode alternativer til dyre plastbæreposer, plastposer på rull av resirkulert plast

Tilbake til bloggen