Ocean Bottle fortsetter sin kamp mot havplast

Ocean Bottle fortsetter sin kamp mot havplast

Norske Ocean Bottle har som forretningsmodell å forhindre at plast på land ender opp i havet ved å ansette mennesker for å plukke plast. Siden lansering i 2019 har Ocean Bottle og de som jobber for dem forhindret over 1,6 million kilo plast fra å havne i havet!

 

Hvordan forhindre havplast?

80% av plasten som ender opp i havet kommer fra områder i verden der det mangler infrastruktur for å resirkulere plast. Når det regner, renner enorme mengder plast ut i havet. Hvordan kan vi hindre dette? Ved å gi plast en verdi.

Tall fra 30. juni 2021 viser at de nå siden starten har samlet inn 1,974,803 kg plast tilsvarende vekten av 13 blåhvaler!Norske William Plahte Pearson og tre medgründere lanserte i februar 2019 Ocean Bottle. Det ble starten på et fantastisk prosjekt om å fange plasten før den havner i havet og samtidig gi folk lønnet arbeid i samarbeid med Plastic Bank. Samarbeidet med Plastic Bank gjør at innsamlingen kan overvåkes og kontrolleres, noe som igjen fører til at de vet nøyaktig hvor mye som er samlet inn.

– Vi ønsker å gi plasten en verdi, og sørge for at de lokale kan tjene penger på å samle plast, før den havner i havet. Midlene fra salg av Ocean Bottle bidrar til å gi lokale innbyggere muligheten til en betalt jobb, og samtidig være med på å redusere mengden av plast i havet, sier William Plahte Pearson.Vises frem på Steen og Strøm i sommer

Selv om ideen og produktet er norsk, har gjengen bak Ocean Bottle i dag hovedkontor i London. Men, i sommer har du mulighet til å se Ocean Bottle og lese mer informasjon om arbeidet de gjør, på Steen og Strøm i Oslo.

Ocean Bottle selges i sommer på Visit Oslo sin ‘pop up’-stand på Steen og Strøm. I tillegg er Ocean Bottle tilgjengelig i fysiske butikker over hele landet, i tillegg til her på lesstrash.no.

 

Bidra til å stoppe havplast

For hver Ocean Bottle som selges, finansieres innsamling av plast tilsvarende 1000 plastflasker! På denne måten kan du som forbruker også velge en gjenbruksflaske som fortsetter å gi etter at du har kjøpt den. I tillegg er flasken 100% resirkulerbar og laget av slitesterke materialer som gjør at du kan nyte godt av flasken i årevis. Les mer om Ocean Bottle og deres kamp mot havplast her.

Vil du bli forhandler av Ocean Bottle? Ta kontakt med oss her!

Tilbake til bloggen