Overmodne bananer? Lag bananbrød

Overmodne bananer? Lag bananbrød

Overmodne bananer? Lag bananbrød!

Visste du at produktene fra Stojo er flerbruksprodukter? Denne gangen valgte vi å redde noen single og godt modne bananer på butikken for å lage et deilig bananbrød med sjokolade. Det ble veldig godt og er ypperlig både som noe godt til kaffen og som en overraskelse i matpakken.

Overmodne bananer til et deilig bananbrød

Oppskriften fant vi på godt.no. Den ble halvert for å passe i en Stojo Bowl. Gjenbruksbollen passer jo også ypperlig som bakebolle for å spare på oppvasken. De første ingrediensene som gikk i bollen var egg, sukker og vaniljeekstrakt. Bakeren hadde små økologiske egg fra den lokale Reko-ringen, så da ble to stykker brukt.

Dette ble blandet godt med en visp før moste bananer ble tilsatt og rørt inn. Deretter fulgte de tørre ingrediensene som ble vendt forsiktig inn før sjokoladebiter ble med på festen.

Da ovnen var varm ble ringen øverst på bollen fjernet – denne er det viktig å huske å fjerne da den ikke tåler høye ovnstemperaturer slik selve silikonbollen gjør. 

En halv ekstra banan ble delt på langs og lagt som pynt på toppen før brødet gikk i ovnen. 

Bananbrød in the making, laget med overmodne bananer for å redusere matsvinn

Etter en stund begynte den gode duften av bakst å bre seg i kjøkkenet og 50 minutter etter at brødet gikk i ovnen ble det sjekket med en bakepinne og brødet fikk komme ut til avkjøling.

Bananbrød med sjokolade

Bananbrød smaker fantastisk når det er litt lunt, så en butt kniv ble ført langs kantene før brødet kom ut av bollen. Det er ikke nødvendig med bakepapir eller å smøre formen på forhånd da silikonen gjør at det enkelt slipper når det er ferdig stekt. Et par skiver ble skåret og nytt samme kveld.

Hva med resten av bananbrødet? Da det var helt avkjølt ble bananbrødet lagt tilbake i bollen, lokket ble satt på og forseglet godsakene. Det ble oppbevart i kjøleskapet for så og delt med resten av gjengen på kontoret dagen etter.

Se Stojo Bowl her.

Tilbake til bloggen