Skånsom rengjøring i hjemmet

Skånsom rengjøring i hjemmet

En ting vi i LessTrash har vært opptatt av fra starten er muligheten til å vaske huset uten bruk av giftige kjemikalier. Derfor har vår produktparken vokst og inkluderer nå alternativer til vask av hele huset (og bilen eller båten). Her får du vite mer om hvordan du kan gjennomføre en mer skånsom rengjøring – enten ved å bruke bare vann, rengjøringsprodukter uten giftige kjemikalier, eller ved å lage ditt eget vaskemiddel med det du har i huset.

 

Hvorfor vaske uten vanlig såpe?

Når det kommer til rengjøring av huset er det mange som går i samme tralten som før og bruker de produktene de alltid har brukt. Mange tenker ikke over at sterke kjemikalier ikke alltid er nødvendig for å få et rent hus. Eller, at det finnes mer naturlige alternativer. Noen produkter gjør det også mulig å vaske hele huset kun ved bruk av vann.

Vi omgir oss med miljøgifter hele tiden, men fåtallet tenker at de produktene som skal gjøre huset ditt renere faktisk kan være skadelig for deg. Når var sist gang du så på baksiden av et rengjøringsprodukt og søkte opp alle ingrediensene og hva de gjør?

 

Alternativer til såpe

Noen føler seg mest komfortabel med å bruke noe som avgir en duft av rent hus, og det er helt forståelig! Dersom du vasker huset ved bruk av vann, kan en mulighet være å tilsette et par dråper eucalyptus-olje i vannet som gjør at huset får en deilig “rent hus”-duft når du er ferdig med helgevasken.

 

Hva med de tøffe flekkene og skjoldene?

Noen ganger får man flekker på gulvet, ovnen eller benkeplaten som er vanskelige å fjerne ved bruk av vann. Alternativet er å bruke svamper, kluter eller børster med grovere tekstur som lettere får tak i de vanskelige flekkene.

Skjolder på dusjvegger eller rustfritt stål på kjøkkenet kan noen ganger være en utfordring. Her har vi veldig god erfaring med bruk av “vidundermiddelet” Universal Stein.

Universal Stein inneholder kun naturlige ingredienser som planteoljer og leire, og er fri for syre og giftstoffer. Dette gjør middelet helt trygt både for allergikere, husdyr, barn, planeten – og deg. Samtidig har den en unik evne til å få fjernet de flekkene man trodde var umulige å få bort, samt unngår å etterlate skjolder.

 

Lage "eget" vaskemiddel

Det er også mulig å lage sine egne vaskemidler ved bruk av ting du allerede har i hjemmet. Både sitron, eddik, vann og bakepulver er ingredienser som går igjen i oppskriftene, men vær obs på at overflaten du skal vaske tåler middelet du bruker. Ikke alle overflater tåler den høye syren fra eddik og sitron. Her er noen oppskrifter på hjemmelaget vaskemiddel fra Tara.no.

Tilbake til bloggen