Smartere og bedre utesesong – for deg og ditt nærmiljø

Smartere og bedre utesesong – for deg og ditt nærmiljø

Når sola står høyere på himmelen og dagene blir lengre og lengre, ønsker vi å være mest mulig ute. Dette er ikke tiden for innekos og fyr i peisen, dette er tiden for frisk luft og fyr på grillen!

 

I sommerhalvåret har vi alltid en sekk klar med ting vi kan røske med oss på vei ut, slik at vi kommer oss fortere ut døra for å nyte fineværet. Her er noen av tingene vi har med oss ut:

1. Solkrem – uten miljøgifter og hormonforstyrrende stoffer

Det er viktig å beskytte seg for den sterke sommersola og da er det viktig at dette ikke går på bekostning av helsen din og naturen rundt deg. Som du kan lese hos Framtiden i våre hender, inneholder mange solkremer siloksaner, en stoffgruppe som ofte havner på avveie og kan finnes igjen i fisk, fugl og pattedyr. Samtidig er det viktig å passe på at solkremen ikke inneholder hormonforstyrrende stoffer som ikke er bra for kroppen din. Framtiden i våre hender har laget en liste over solkremer som er fri for begge deler her.

2. Drikkeflaske

I det varme været er det lett å bli dehydrert, derfor har vi alltid med en drikkeflaske fylt med vann når vi går ut døra. Det er ekstra forfriskende om flasken også kan holde på kulden i vannet og derfor velger vi ofte Ocean Bottle som har termoeffekt når vi skal være ute lenge. Hvis det er litt mangel på plass i sekken og vi skal ut en kjapp tur velger vi heller Stojo Bottle som enkelt legges sammen når den er tom.

3. En dedikert pose for søppel

Når vi er ute i naturen og spiser, drikker og hygger oss, produserer vi noen ganger litt søppel. Derfor har vi alltid med en dedikert pose til søppel slik at det alltid er lett å rydde opp etter seg. Husk at du alltid skal etterlate stedet penere enn det var da du kom, plukk gjerne annet søppel i nærheten når du forlater stedet.

4. Egen gjenbruksgrill

Mellom 15. april og 15. september er det bålforbud i Norge, derfor er det mange som tyr til engangsgrill når de skal lage mat utendørs. Engangriller er vi ferdige med for lenge siden! Vi bruker den populære gjenbruksgrillen Barbeco hele sommeren og elsker at den gir et så lite avtrykk. Kullet er laget av kokosskall, grillen er laget av metall og det følger også med en varmebeskyttende matte som gjør at underlaget ikke blir brent. Du har kanskje sett de sorte flekkene på gresset i parken som engangsgriller etterlater seg? Det unngår du med matten fra Barbeco.

5. Lag maten ferdig – unngå plastemballasje

Når man skal ut på farta er det fristende (og enkelt) å plukke med seg en salat fra butikken. Det som er dumt med det er at disse kjappe måltidene nesten uten unntak er pakket inn i plastemballasje. Ved å lage maten hjemme og ta med i passende beholder, kan du selv ta valget ved å ikke bruke engangsplast. Bruk matpapir, bivokspapir eller vår nye favoritt Stojo Bowl. Med Stojo Bowl kan du ha salater, supper og varm mat med på tur og enkelt slå sammen bollen når du er ferdig å spise. Da tar den ikke mye plass, ikke mer enn 3.3 cm i høyden faktisk!

Med disse tipsene håper vi at du får en super utesesong og stiller litt bedre forberedt neste gang sola banker på døra.

 

 

Tilbake til bloggen