Less Trash dropper Black Friday og stenger nettbutikken

Less Trash dropper Black Friday og stenger nettbutikken

Ja, du leste riktig. Det nærmer seg Black Friday, og i år vil den falle på fredag 25. november. Less Trash dropper Black Friday og kommer til å stenge nettbutikken for en dag. 

Black Friday er en viktig dag for mange butikker. Det høres da kanskje ut som galskap å stenge på en viktig handelsdag. 

Men vi i Less Trash har en annen tilnærming. 

Som nettbutikk og næringslivsaktør føler vi faktisk på et ekstra ansvar og vil ikke være en del av kjøpepresset. Ved å stenge nettbutikken håper vi å kunne gi de rette signalene til forbrukere og andre bedrifter. Det er nettopp pga handelsdager som Black Friday som kan føre til overforbruk av varer og dermed sløsing av ressurser på bekostning av klima og miljø. 

De prisene forbrukerne blir presentert på Black Friday er ikke nødvendigvis et godt tilbud. Noen butikker skrur opp prisene før salget og kan få deg til å tro at du har gjort et kupp. Da virker rabatten høyere og kan trigge deg til å kjøpe mer. 

Og har du tenkt på at Black Friday og andre handelsdager kan bidra til at mange av oss blir vant til lave, pressede priser? Dette kan bidra til å øke etterspørselen etter - ja, lavprisede produkter. 

Så la oss tenke gjennom forbruket vårt. Vi tør å påstå at mange av oss har det de trenger. Og la oss bli mer vant til at produkter skal koste det den faktisk koster å produsere, av hensyn til miljøet og menneskene som lager det.

Less Trash vil at du skal bruke opp det du allerede har, reparere og få tingene dine til å vare lenger :-) Hvis du trenger noe nytt, bør det være gjennomtenkt og helst være litt mer bærekraftig enn det tradisjonelle alternativet. 

Les: Hvorfor du skal tenke over hvilke klær du kjøper.

Tiden er inne for å tenke på julegaver, og det finnes gode og bedre alternativer enn å kjøpe nytt. Klikk her for tips til mer miljøvennlige gaver. 

Less Trash åpner nettbutikken igjen lørdag 26. november. Vi sees! :-)

Daglig leder i Less Trash, Mette Kjærbo, deler sine tanker om Black Friday . Et innlegg som bør leses!

 

Tilbake til bloggen